Какво да направите при ВиК авария

ВиК авария

Когато става дума за спешни случаи на отводняване, никой не иска да мисли за тях. Въпрос на време е да се сблъскате с вана, пълна с вода, или кухненска мивка, която дори не се източва и е пълна с остатъци. Но най-важното е, че когато настъпи този момент, не изпадайте в паника или се опитайте сами да отстраните проблема – ВиК авария.

С кого да се свържете при ВиК авария

Първото нещо, което трябва да направите, е да се свържете с местната компания и да ги уведомите какво се е случило с вашия имот. Те ще Ви предоставят експертни съвети и ефективни дренажни решения за справяне с всички видове ВиК аварии.

Как да идентифицирате ВиК авария

Следващата стъпка е да определите дали имате спешен дренаж или не. Ето някои признаци, които може да показват, че го правите:

  • Вода, която тече във вашата къща или градина отвсякъде, освен от тръбопроводната система (като например от външен кран или резервоар за дъждовна вода).
  • Изтичане на вода от всяка част на къщата ви, включително стени, тавани, подови настилки и покриви.
  • Водата тече нагоре в пукнатините около прозорците и вратите.
  • Вода се появява на неочаквани места като под килими или мебели.
  • Лоша миризма, идваща от канализацията или канализацията.

Какви са следващите стъпки при ВиК авария

  • Изключете водоснабдяването

Следващото нещо, което трябва да направите, е да затворите всички източници на вода. Които биха могли да причинят проблеми във вашата дренажна система. Това включва кранове, съдомиялни машини, перални машини и тоалетни. Ако не можете да изключите тези консумативи, изключете ги при най-близките им връзки (като от удължителен кабел). Все още тече вода от друг източник, обадете се за незабавна помощ.

  • Оценете ситуацията и се обадете за помощ

Имате запушен канал, но наблизо няма инструменти за отстраняването му, не рискувайте да се справите с проблема сами. Може да се изкушите да опитате да напъхате неща в тръбите си, за да изчистите каквото и да блокира вашите тоалетни, но това може да влоши проблема още повече, особено ако изпуснете предмета в тръбата.

Обадете се на местни експерти по отводняване за помощ веднага щом забележите авария с отводняване. Колкото по-бързо действате; толкова по-бързо могат да бъдат предотвратени допълнителни щети на вашето имущество.

Ако знаете какво правите и разполагате с подходящите инструменти. Тогава може да опитате да разрешите проблема сами, докато чакате вашите експерти по дренаж да пристигнат.

Какво да направите при ВиК авария
Scroll to top