Как да изберем батут

батут

Вашият бюджет за батут

Самата цена на батут всъщност не се определя от това дали е в земята или над земята. Размерът, стилът и формата на батут ще повлияят на цената, но с толкова много възможности за избор, започващи от под  250лв, ще можете да намерите нещо, което отговаря на вашите нужди и бюджет.

Когато добавите разходите за монтаж към картината, надземен батут е много по-евтин и по-лесен за изграждане, така че е по-бюджетен вариант. Освен ако нямате време и оборудване да изкопаете достатъчно голяма дупка и безопасно да инсталирате в земята батут, разбира се.

Изисквания за вграден батут

Когато инсталирате вграден в земята батут, двете най-важни неща, които трябва да имате предвид, са:

  • Дълбочината на дупката
  • Дренажната система в зоната, където планирате да я инсталирате

Лошият дренаж излага дупката под вашия батут на риск от наводнение. И превръщането й в развъдник на вредители, така че функционалната дренажна система е от съществено значение за здравето и безопасността.

В допълнение към отвора трябва да се постави стена около батута, за да се закрепи на място. Мръсотията и калта няма да са достатъчно силни, за да свършат работата. Трябва също така да има достатъчно вентилация за дупката, която може да бъде осигурена с гъвкави тръби, минаващи от дупката към повърхността. Добрият въздушен поток ще намали сгъстения въздух в дупката, което ще улесни отскачането.

Вашето външно пространство

Батутите могат да бъдат с размери от 3 фута до 15 фута или повече. Първата стъпка към намирането на правилния размер на батута за вас е да измерите площта, където планирате да го инсталирате. Това включва ширина и височина. След като разберете размера, който можете да изберете, и най-добрата форма за тази област, ще можете да сравните различни модели с вашите изисквания.

Освен площта за батута трябва да вземете предвид и пространството около него. Това може да подобри лесния достъп, уединението за вашите съседи. (Ако батутът ще бъде близо до обща ограда) и надзора, което е важно за деца от всички възрасти. Ще трябва също така да помислите за място за аксесоари, като предпазно заграждение и стълба за влизане и излизане от батута.

Вашата земя

Земята, върху която планирате да инсталирате своя батут, ще повлияе на правилния тип и стил на батут, който е най-подходящ за вас.

Собствена или земя под наем

Ако не притежавате своя имот, тогава надземен батут ще бъде най-добрият вариант за вас. Тъй като най-вероятно ще имате нужда от писмено разрешение от наемодателя, за да изкопаете дупка и да инсталирате вграден в земята.

Наклонена земя

Ако вашето външно пространство е на наклонена земя, тогава ще трябва да изкопаете изкоп. За да поддържате надземен, или ще трябва да изравните земята, преди да инсталирате вграден в земята батут. Това е от съществено значение за безопасността на всеки, който използва батута ви.

Ако живеете под наем, имайте предвид, че може да е трудно да получите разрешение от наемодателя да изкопаете окопи в тревата и да направите земята равна. Попитайте предварително, преди да изберете своя батут.

Как да изберем батут
Scroll to top