Как да изберете добра езикова школа – продължение

езикова школа

Оценете преподавателя по време на пробния Ви урок в езиковата школа

По време на уводния урок дори човек без специални познания по английски може да оцени преподавателя. Критериите за езикова школа са два.

-GVP – граматика, речник, произношение, тоест граматика, речник, произношение. Това е показател, чрез който можете да разберете колко добре преподавателят изгражда уроците. Ако той два часа обяснява само граматика и всички заспиват или, напротив, дава само лексика и не обяснява как да я използва в изречение, или никога не е коригирал произношението на учениците, това е лошо. Добрият преподавател трябва да ползва от всичко по малко.

Много езикови школи подчертават, че учениците ще говорят устно много в клас

Не се колебайте да проверите това във въвеждащия урок.

-TTT – време за говорене на преподавателя. Това е времето в урока, през което преподавателят говори. Методите на преподаване могат да бъдат различни, но според стандарта на Кеймбридж, например, за езикова школа по английски език, който се счита за най-модерен, TTT не трябва да надвишава половината урок.

Ако преподавателят говори по-дълго, значи това не е урок, а лекция. Опитният преподавател винаги оставя учениците да говорят, задава отворени въпроси, изслушва и коригира, само ако е необходимо. Колкото по-малко казва преподавателят, толкова по-добре.

Езикът, говорен от преподавателя, е важен от около средата на началното ниво. В началните нива няма от какво да се притеснявате в урока по чужд език, но колкото по-високо е нивото, толкова по-малко роден език трябва да има в речта на преподавателя в езиковата школа.

Оценявайте учителя извън класната стая на езикова школа

Образование и сертификати в езиковата школа.

Всяка диплома или сертификат за профил е предимство и колкото по-пресен е, толкова по-добре. Но има нюанси. Например, диплома от педагогически университет често се оценява по-ниско сред специалистите от диплома от преводач. А сертификатът за преподаване, получен в някакво неизвестно място, не е същият като сертификат, получен в Кеймбридж.

Как да изберете добра езикова школа – продължение
Scroll to top