Как да почистите канала на кухненската мивка? – част 3

запушен канал в кухнята

7. Изсипете оцет и сода в канала на мивката

Първата стъпка е да изплакнете застоялата вода в мивката. След това изсипете содата за хляб в запушен канал в кухнята и след това изсипете чаша оцет в нея, след което сместа от оцет и сода за хляб ще реагира химически в канализационната тръба и в резултат на това запушването ще изчезне.

След като изчакате 5 минути, налейте топла вода в мивката, за да проверите дали мивката не е запушена. Ако мивката все още е запушена, напълнете отново сместа от сода за хляб и оцет.

В заключение, има седем обичайни начина за почистване на кухненската мивка. Моля, не използвайте химически препарати за почистване на мивката, тъй като силните химикали са много опасни. Ако горните методи все още не успеят да разрешат проблема ви със запушена мивка, най-добре е да се свържете с професионален водопроводчик, за да разреши проблема.

Как да почистите запушен канал в кухнята

Ако водата в мивката или банята не се спуска, това означава, че в тръбите се е образувало запушване и е време спешно да се отървете от него.

Мивката може да се запуши, когато частици храна от мръсни съдове и други малки отпадъци постепенно се натрупват и образуват запушване, което не позволява на водата да тече в канала.

Понякога причината се крие в лошото състояние на самата ВиК инсталация или допуснати грешки при монтажа на ВиК.

Като правило, в повечето случаи можете да се справите с проблема сами, без помощта на специалисти.

Какво може да помогне при запушване

Има много възможности за почистване на запушена мивка в кухнята – често е достатъчно да използвате обичайните инструменти, които винаги са ви под ръка. Конкретният метод се избира в зависимост от сложността на случая.

Как да почистите мивката и успешно да отпушите канала:

С битова химия;

С бутало;

Със сол, оцет, сода;

С кабел (може да бъде метална лента или мек вал);

Чрез разглобяване на сифона.

Как да почистите канала на кухненската мивка? – част 3
Scroll to top