Къде да сложим кръгъл килим във вашия дом?

Къде да сложим кръгъл килим във вашия дом?

Къде да сложим кръгъл килим във вашия дом? Вярвате или не, в много случаи кръглият килим може да бъде най-добрият избор за форма на килим за жилищно пространство. И така, кога трябва да обмислите използването на кръгъл килим вместо най-често срещания размер на правоъгълни килими?

Къде да сложим кръгъл килим във вашия дом?

Защо да изберете кръгъл килим? Кръглите килими привличат окото около стаята с плавно движение. Създавайки малко допълнителен интерес, както и добавяйки топлина и заземявайки вашето жизнено пространство. Те са перфектният избор за малки стаи, неудобни кътчета, детски пространства, ъглови жилища и не на последно място входове. Кръгъл килим също ще Ви помогне да създадете стилизиран сплотен вид в дома си. Идеални места за кръгли килими:

Кръгли килими в малки стаи

Ако вашият хол е малък, ограничен от стени или ако живеете в апартамент, малък трик, който интериорните дизайнери често използват. За да подмамят окото да мисли, че пространството е много по-голямо, е кръгъл килим. Защо? Тъй като кръглият килим помага да се създаде плавно движение в стаята. Окото ви ще следва извивките на килима, създавайки илюзията за повече пространство. Добавянето на голям правоъгълен килим към малка стая може да бъде голяма дизайнерска грешка, тъй като може да затвори пространството и да го накара да се чувства още по-малко, отколкото е в действителност.

Друг малък трик, който трябва да запомните за малко пространство, е да оставите място около килима си, за да можете да виждате подовите дъски или плочките, през които да надникнете. Оставете поне 20-30 см от стените си, тъй като това отново помага да се създаде илюзията, че стаята е по-голяма, отколкото е, в противен случай просто ще изглежда като килим от стена до стена.

Кръглият килим винаги ще направи стаята да изглежда по-отворена и по-голяма, отколкото е в действителност.

Кръгли килими, стилизирани с мебели

Извитите мебели в стил арт деко и букле са много модерни в момента и чудесен начин да стилизирате тези зашеметяващи мебели е като добавите допълнителен кръгъл килим. Кръгъл килим, поставен отдолу, помага да се подчертаят извивките на тези красиви парчета. Поставянето на предните крака на красива мебел или фотьойл върху килима помага да се създаде усещане за баланс и сплотеност в стаята. Дизайнерите често поставят кръгъл килим в ъгъл или ъглово пространство на стая с красив стол, лежащ върху него, тъй като кръгъл килим, който стои на открито, създава объркване в пространството, освен ако не е много голям кръгъл килим.

Какъв размер кръгъл килим да бъде под  масата за хранене

Кръгли килими под кръгли маси за хранене просто имат смисъл. За начало се уверете, че килимът е здрав и достатъчно голям, за да могат всички мебели да стоят върху него. Уверете се, че можете да дърпате столовете навътре и навън и да останете на килима. Малък килим под кръгла маса за хранене ще изглежда странно и ще бъде болезнено, когато дърпате столове навътре и навън от килима.

Ако бюджетът Ви позволява колкото по-голям е, толкова по-добре с вашия кръгъл килим. Килим с диаметър 240 см работи перфектно с кръгли маси за хранене. Ако имате маса за хранене с 4 места, 160 см също ще свърши работа.

Къде да сложим кръгъл килим във вашия дом?
Scroll to top