От какво зависи още цената на застраховката Каско

застраховка Каско

Допълнителни фактори за застраховка Каско. Кои са? Цената на застраховката може да зависи например и от това дали в колата има монтирана аларма и къде паркирате – в двора или на охраняем паркинг с камери за наблюдение. И може да има много такива фактори.

Какво означава “лимитирано” КАСКО

Застраховката с всички налични рискове и екстри може да бъде скъпа. Не всеки собственик на автомобил може да си го позволи. Поради това застрахователните компании продават “ограничено” КАСКО.

Това са програми, които застраховат автомобил срещу един или повече рискове. Например само от наранявания, получени при катастрофа.

Има застрахователни компании, които предлагатма програма CASCO Express. По него ще обезщетим само един риск – злополука. Това е удобно, защото злополуките са най-често срещаният риск по пътищата, а цената на застраховката в този случай е няколко пъти по-ниска, отколкото за програма с всички рискове.

Какво трябва да знаете за да кандидатствате за застраховка КАСКО

Първо изчислете цената на полицата. Както писахме, може да се различава в различните застрахователни компании. Дори при същите условия.

Изчислението може да се направи на сайта на застрахователите. Повечето компании имат удобни онлайн калкулатори, където трябва да въведете данни за себе си и за вашия автомобил. Ако няма калкулатор, тогава можете да разберете цената на полицата чрез кол центъра на компанията.

Когато избирате компания, не забравяйте да проучите условията на застраховката. Това е правен документ, който определя правилата, по които работи застраховката: рискове, процедурата за изплащане на обезщетение, сроковете за писане на заявление за застрахователно плащане и много други.

Трябва да разберете как да се държите в дадена ситуация. Например, ако настъпи застрахователно събитие, тогава какви документи трябва да се съберат и в рамките на колко дни трябва да напишете заявление.

Последната стъпка е получаването на застраховка. Повечето казахстански компании могат да закупят ограничени CASCO програми онлайн. За да закупите програма с пълен набор от рискове, трябва да преминете проверка. Тогава специалистите на застрахователната компания ще дойдат при вас, за да направят снимка на автомобила. Това е необходимо, за да се оцени по-добре стойността на автомобила (и възможните рискове).

От какво зависи още цената на застраховката Каско
Scroll to top