Още за видовете септични ями

видовете септични ями

Още за видовете септични ями. Биологичните пречиствателни станции имат много предимства. Струва си да започнем с факта, че те са направени от материали, които могат да издържат на голям натиск върху земята. Вече говорихме за липсата на неприятна миризма. Хубаво е и също така си струва да споменем, че много биосептици дори не се нуждаят от помийна яма. Можете да изпомпвате канализацията със собствените си ръце. Но веднъж на всеки шест месеца е по-добре да се обадите на майстор за измиване.

Още за видовете септични ями

Сред минусите може да се отбележи, че такива септични ями се нуждаят от електричество, добрата новина е, че тяхното потребление е много икономично. Вярно, това косвено налага още едно ограничение, такива структури трябва да бъдат почистени навреме. Ако това не бъде направено, има голяма вероятност от блокиране. Това е така, тъй като системата се захранва от електрически уреди, които изискват периодична поддръжка.

Тук също си струва да се отбележи, че за някои биологични пречиствателни станции все още се изискват вакуумни камиони, бъдете внимателни, когато купувате.

Без помпане

Септична яма, която не изисква изпомпване, е поредица от взаимно свързани камери, между които е изградена преливна система. В началото му, като правило, се поставя резервоар (за тях говорихме по-горе), който механично филтрира фракцията на твърдите отпадъци и я оставя на дъното на камерата. Само леките части на отпадъчните води влизат в следващите резервоари, те преливат там от предишния. В края на такава структура има станция за биологично последващо третиране, откъдето чистата промишлена вода се изпраща обратно в земята.

Септичните ями, които не изискват изпомпване, най-често са три вида.

Проточни септични ями

Тези септични ями ще Ви освободят от необходимостта от ежегодно изпомпване на твърдите части на канализацията. Те са проектирани по такъв начин, че да не натрупват отпадъци и перфектно да филтрират отпадъчните води. Следователно няма нужда да викате вакуумни камиони.

Те изискват допълнително подреждане на аерационното поле, филтриращ дренаж или специален изкоп. Такива септични ями са подходящи само за добре пропускливи почви с ниско ниво на подпочвените води.

Още за видовете септични ями
Scroll to top