Предимства и недостатъци на повдигащите се гаражни врати

гаражни врати

Основният недостатък е, че тези гаражни врати не могат да задържат топлината, дори ако платното е изолирано, рамката около периметъра на отвора ще замръзне.

Друг – при отваряне крилото се намира пред гаражната врата и може да удари колата.

Отворът може да бъде само с правоъгълна форма, не можете да поставите такъв в сводести или със скосени ъгли. Освен това размерите на отвора са много ограничени, максималният размер е само 3000×2500 мм.

От предимствата, поради които тези гаражни врати все още не са изчезнали от пазара, ние подчертаваме компактността на дизайна. Тези гаражни врати се нуждаят от много малко пространство зад отвора, а ако няма такова, винаги можете да ги инсталирате в отвора.

Също така, “трикът” е възможността за фурниране на платното с материал на клиента, което ги прави невидими на фасадата, въпреки че секционните също имат тази възможност.

Е, като цяло, поради простотата на дизайна, по-малкия брой фуги, движещи се части. В сравнение с ролките и секционните, те се нуждаят от по-малко настройка и ремонт. И все пак, днес това е застрашен вид гаражна врата, по отношение на съвкупността от качества е по-ниска от валцуваните и още повече от секционните.

И така, предимствата на гаражни врати са:

Нуждаете се от малко място за монтаж или никакво, в случай на монтаж в отвора. Опростен и надежден дизайн, с минимум подвижни фуги и части. За тези, които обичат да правят всичко сами, можете да се объркате и да заварите такава порта, както се казва, „на коляното“.

Недостатъците са:

Студени, не задържат топлина. Заемат място пред гаража и има опасност да се повреди колата. Добрите фабрични не се доставят поради високата цена, а евтините са по-ниски от секционните във всичко. Накратко казано, тези врати са изчезващи.

Ролетни гаражни врати

Типът гаражни врати, който в момента е широко представен на пазара и е много популярен. В някои случаи ролетните щори помагат там, където други конструкции се провалят.

Предимства и недостатъци на повдигащите се гаражни врати
Scroll to top