Суха и мокра храна за кучета

Суха и мокра храна за кучета

Суха и мокра храна за кучета. Да видим какви са предимства на сухата храна за кучета. Цената? Сухата храна е много по-евтина за собствениците от мократа храна или естествената храна. Удобно е да го съхранявате. Сухата храна се продава в торби с цип. Те се затварят лесно, без кислород и влага.

Огромният избор? Производителите предлагат линии за различни породи животни, специални диетични храни, храни за кучета с алергии и др. Добрата суха храна напълно осигурява на кучето хранителни вещества.

Суха и мокра храна за кучета

Сухата храна почти не съдържа влага, а водата е жизненоважна за кучетата: те трябва да получават 40 ml вода на 1 kg телесно тегло на ден (за кученцата нуждата от вода е 2 пъти повече). При липса на влага е възможно развитие на бъбречни заболявания. Можете да компенсирате липсата на течност с постоянен достъп до прясна вода по всяко време на деня. Купувачите може да не знаят точния състав на такъв вид храна за кучета.

Мократа храна за кучета

Влажната или мокра храна за кучета е месни консерви с добавени витамини, минерали, въглехидрати. За малките кучета производителите най-често предлагат консерви под формата на пастети и малки парченца в желе или сос.

Плюсовете на тази храна са:

  • Ясен, разбираем състав.
  • Влажната храна е по-вкусна от сухата. Някои кучета, които игнорират сухата храна поради факта, че много обичат мократа храна.
  • Тези храни поддържат водния баланс.
  • Меката храна под формата на пастет е подходяща за по-възрастни кучета със зъбни проблеми.

Минуси на мократа храна за кучета. Хубаво е да ги знаем

  • Всяка отворена вече консерва се разваля бързо. Срокът на годност на отворената храна в хладилника е до 24 часа, докато сухата храна може да се съхранява доста дълго време в отворен вид.
  • Влажната храна е по-скъпа от сухата и се консумира в много по-големи количества.
Суха и мокра храна за кучета
Scroll to top