Отпушване на вана, дренажна тръба и подов дренаж

Отпушване на вана

Отпушване на вана – Как?

При отпушване на вана се прилага същото правило, както при мивките: покрийте преливника. Най-лесният начин да запечатате преливника е да премахнете капака, да поставите парцал върху отвора и да приложите натиск с ръка. Това ще позволи на буталото да повиши налягането в дренажната система, като се надяваме да прокара запушването.

Но когато буталото не работи, това преливане служи за друга цел. Когато случаят е такъв, мушнете змията през преливния отвор и надолу в дренажната система. Маршрутът, осигурен от преливника, е прав изстрел към сифона, като се избягва плътният завой, причинен от дренажа T.

Как да отпушите дренажна тръба

Мивките, тоалетните и душовете се вливат в по-големи дренажни тръби и тези тръби понякога също се запушват. Въпреки това, кодексът диктува, че има монтиран почистващ фитинг при всяка промяна на посоката. Просто отстранете капачката с чифт клещи или гаечен ключ и използвайте този достъп за почистване на запушването.

Един от начините за отпушване на тръба е да използвате по-голяма телена змия. Тези змии са по-мощни, по-дълги и често имат по-агресивни накрайници за разбиване на запушването или закачането му за отстраняване. Просто подайте телената змия през дренажа и продължете да я придвижвате, докато запушването се изчисти.

Един важен съвет все пак: Ако е възможно, пуснете вода през тръбите, докато почиствате канализацията. Това ще позволи на прясно разхлабеното натрупване да се промие през системата, вместо просто да се установи обратно на мястото си.

Има и мехури за почистване на канализацията, които използват хидравлична сила за почистване на запушвания. Тези гумирани мехури се закачат за края на маркуча и се побират в отвора за почистване. Докато маркучът запълва мехура, той се разширява, за да затвори тръбата. На върха на този мехур има дупка, която изстрелва вода в дренажната тръба, като я натиска, докато запушването няма къде да отиде, освен напред и през системата. Имайте предвид, че тази система може потенциално да повреди по-стари тръби.

Как да почистите подов дренаж

В много мазета, гаражи и перални има подови сифони, които отвеждат отпадъчните води от централни климатици, перални машини, бойлери и заснежени автомобили.

С течение на времето тези канали събират големи количества сапунена утайка, мъх от пране, пясък и лигави бактерии, които кристализират в дългата дренажна тръба. За да пробиете тези твърди блокажи, ще Ви е необходим допълнителен почистващ задръстванията мускул на електрически шнек.

  • Наемете захранващ шнек с поне 50 фута кабел. Започнете с премахване на цедката, която покрива дренажния отвор.
  • След това потърсете тапа за почистване отстрани на резервоара.
  • Извадете щепсела с гаечен ключ. Това ви позволява да заобиколите тапата от мръсотии и да подадете кабела директно надолу по тръбата.
  • Ако канализацията няма тапа за почистване, ще трябва да прокарате кабела през капана; това е малко по-труден подход.
Отпушване на вана, дренажна тръба и подов дренаж
Scroll to top